הבדל בין תסמונות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/09/2015 | 11:12 | מאת: חסויה

האם נכון לומר שתסמונת הלבטור אני נקבעת רק כשלא נמצא שום גורם אחר לכאב וברגע שאובחן אניזמוס אין מדובר בלבטור אני אלא באנזימוס? השאלה שחשוב לי לדעת כי על פי קריאה בגוגל להבנתי תסמונת לבטור האני הינה תסמונת כרונית בעוד שאניזמוס יכול לחלוף לעיתים לבד ובכלל מה ההבדל בין 2 התסמונות? תודה מראש

23/09/2015 | 00:02 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, כעיקרון, אניזמוס היא הפרעה בהרפיית שרירי רצפת האגן בעת נסיון התרוקנות, שיכולה להיות עם או בלי כאב, ותסמונת לבטור אני היא תסמונת כאב, שיכולה להיות עם או בלי הפרעה בהרפיה. ישנה חפיפה מסויית בין המונחים וישנם מטופלים שבעייתם מתאימה גם להגדרה זו וגם להגדרה השניה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה