צניחת רירית החלחולת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/09/2015 | 02:49 | מאת: רותם

שלום,רציתי לדעת האם בדיקת דפקוגרפיה יכולה להדגים גם צניחה של רירית החלחולת ולא צניחה מלאה של החלחולת? תודה.

12/09/2015 | 02:59 | מאת: רותם

ועוד משהו- הסתכלתי בתשובות שלך בפורום וראיתי כי אמרת כי צניחת חלחולת אמיתית זאת צניחה מלאה ולא צניחה של הרירית בלבד-שזה בעצם סוג של טחורים? לא הבנתי איך זה קשור לטחורים,כל הרופאים שהייתי אצלם לא ציינו קשר כזה,ואמרו שפשוט יש דבר כזה שזה צניחה רק של הרירית של החלחולת ולא של כל הדופן.אשמח להסבר.

22/09/2015 | 23:59 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רותם שלום, כעיקרון צניחת רירית בלבד היא אכן מקבילה לצניחת טחורים, לעומת צניחה של כל עובי דופן המעי, שהיא צניחת רקטום "אמיתית" צניחת רקטום בעובי מלא יכולה להיות חיצונית, דהיינו המעי הצנוח יוצא אל מחוץ לפי הטבעת, או פנימית, ויתכן שמכאן הבלבול במונחים. מעבר לתשובה עקרונית זו, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה