רטיבות וריר

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/09/2015 | 12:02 | מאת: אבי

שלום בן 28 באפריל 2013 עברתי ניתוח פיסורה. בינואר 2015 החל לי רטיבות וחוסר נוחות בפי הטבעת כל היום לפני יציאה ממש הפרשה מימית ללא צבע בתחתון. וגם אחרי יציאה אני מנגב הרבה ריר צהוב ורטיבות הריר כבר לפני יציאת הצואה דולף לי החוצה. עברתי מנומטריה לחץ בסיס תקין לחץ בכיווץ מוגבר. קולונסקופיה תקינה. בדיקות ידניות תקינות . אולטרסאונד נמצא חוסר המשכיות בסוגר החיצוני ואני כרגע מחכה לmri. האם זה מסביר את הבעיה? אני נמצא בשירותים בין 4 ל6 יציאות ביום האם זה גם קשור? אני בחור צעיר שסובל מרטיבות ודליפת נוזל מפי הטבעת חיי נהרסו ובינתים אין ממצאים כרגע סובל ומחכה לנובמבר לmri. מה אתה ממליץ לי לעשות איך אפשר לעזור לי?

20/09/2015 | 20:33 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אבי שלום, ישנן מגוון של סיבות שיכולות לגרום להפרעות בשליטה בסוגר פי הטבעת, כולל הפרעות במבנה או בתפקוד שרירי רצפת הסוגרים, הפרעות בתחושה ועוד סיבות שונות. כשלב ראשון, מומלץ לנסות לייצב את היציאות בתוסף סיבים כגון קונסיל לשימוש יומיומי. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה