טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/09/2015 | 17:58 | מאת: שלום

שלום, אני בן 29 לפני מספר שנים פניתי לפרוקטולוג עקב דם מפי הטבעת. הוא אמר שיש טחורים וביצע קשירת 2 טחורים. לאחר שהתופעה המשיכה הוא הפנה אותי לקולנוסקופיה שהייתה תקינה חוץ מפצע של קשירת טחור. הקולונוסקופיה התבצעה בשנת 2013 והיום אני עדיין חווה סימפטומים של דם בכמויות שונות, לפעמים רק בניגוב ופעמים האסלה אדומה. האם טחורים יכולים לגרום לזה. והאם חייבים לטפל בטחורים אם זה לא מפריע. תודה שלום

28/09/2015 | 21:35 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, דימום כפי שאתה מתאר יכול בהחלט להיגרם מטחורים פנימיים. האינדיקציה העיקרית לטיפול בטחורים היא על מנת לשפר את איכות החיים, ולכן עליך להחליט כמה הסבל שאתה מתאר פוגע באיכות חייך היומיומית, והאם אתה רוצה לטפל בכך. בכל מקרה, מומלץ לבצע מדי מספר חודשים (כל עוד יש דימום קל) בדיקת דם בקופת חולים לוודא שלא נוצרת אנמיה או חסר ברזל. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם יהיה סבל ניכר או תופיע אנמיה למשל, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה