אניזמוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/09/2015 | 15:12 | מאת: דן

ן 18, היה חשד לקוליטיס במשך 3 השנים האחרונות וטופלתי באמצעות רפאסאל עד שאמרו שנעלמו התסמינים, עכשיו, הדבר שהכי הפריע זה שכל הזמן שרירי רצפת האגן שלי מכווצים, (הרקטום, כשמנסים להתנגד) זה הנורמה ולא רפיון כמו שזה אמור להיות, פיזיותרפיה לא הצליחה לפני כשנה וחצי אך אין עוד פתרון ואני חוזר לעשות את זה בבית, כ10 דקות בעמידה מכווץ את השרירים (מתאפק) ומחזיר. כ4-5 פעמים ביום, מנסה עם גב ישר בעמידה, ורוצה לשאול האם זה יכול לעזור? מכיוון שכל פעם שאני יושב על כיסא וקם אחר כך ישר השרירים מתכווצים וכשאני הולך ומדבר ע אנשים וכל מצב השרירים לאט לאט מתכווצים בחזרה , אפשר עצה מה לעשות? גם בעת התרוקנות, השריר מתכווץ באמצע וקשה לי למנוע את זה, יש לך עצה בנוגע לכך והאם מה שאני עושה יכול לעזור בקשר לזה? תודה !

23/09/2015 | 00:26 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, תלונות בפי שאתה מתאר אכן מטופלות לרוב בפיזיוטרפיה של רצפת האגן. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה