בדיקות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/09/2015 | 10:51 | מאת: ס

האם ניתן לאבחן אנזימוס רק על סמך אולטראסאונד דינמי פרינאלי שלל רצפת האגן או שיש צורך גם במבחן פליטת בלון במנומטריה? האם בבדיקת מנומטריה רק מבחן הבלון מאבחן אנזימוס או שיש עוד פרמרטים בבדיקה שמאבחנים אנזימוס?

23/09/2015 | 00:24 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ניתן לאבחן אניזמוס רק על פי בדיקת אולטרסאונד פרינאלי דינאמי, אולם ניתן להשתמש גם בבדיקת מנומטריה, בה מבוצע מבחן פלטת בלון. ישנם מדדים נוספים בתרשים המנומטריה שיכולים להצביע על אניזמוס.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה