דימום מטחורים ודילול דם

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/09/2015 | 19:25 | מאת: תקוה

אבי בן 86 אושפז לאחר כשלשולים יום שלם וכאבים נוראים באיזור פי הטבעת .כמו כן השלשולים היו מלויים בטיפה דם. לאחר בדיקה לא מצאו דם בצואה והסתבר שמדובר בטחורים .קיבלנו טיפול בפתילות procto glyvemol suppositories .התחיל להשתמש בנרות ויש לו דם כנראה מהטחורים. אבי נוטל תרופות לדילול דם. שאלתי היא: בגלל נטילת תרופות לדילול דם האם זה מסוכן שיש לו דימוום מהטחורים ?? תודה רבה

22/09/2015 | 23:53 | מאת: פרופ' עודד זמורה

תקוה שלום רב, תרופות מדללות דם אכן יכולות להחמיר דמם מטחורים, ולכן יש להיות ערניים. אם מדובר בדמם קל שחולף לאחר מספר ימים, לרוב אין לו משמעות רבה. אם מופיע דמם מאסיבי יש לפנות לחדר המיון. אם דמם קל נמשך יותר מימים ספורים מומלץ מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה