ניוקוז אבצס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/09/2015 | 16:25 | מאת: משה

שלום עברתי לפני כחודש ניתוח לניקוז אבצס ליד פי הטבעת. בביקורת לאחר 3 שבועות- החתך נמצא סגור ולא היתה הפרשה. מלמחרת, חזרה ההפרשה בגדול (דרך פי הטבעת) וגם הכאבים התחזקו מאוד במיוחד בישיבה האם הדבר מעיד על התחלת פיסטולה או אבצס שהתמלא שוב ? איזה בדיקה לבקש לעבור כדי לוודא?

10/09/2015 | 21:51 | מאת: פרופ' עודד זמורה

משה שלום, ממצא כפי שאתה מתאר יכול להתאים הן לפיסטולה הן לאבצס חוזר. הבדיקה הטובה ביותר היא בדיקת כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג. אם לאחר בדיקה הכירורג יחשוב שיש צורך בבדיקות נוספות, הוא יפנה בהתאם. חג שמח ושנה טובה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה