בהמשך לאניזמוס ללא עצירות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

31/08/2015 | 17:41 | מאת: כרמל

כיצד ניתן לאבחן זאת? האם מבחן פליטת בלון יועיל על אף שאני לא סובלת מעצירות או בעיית התרוקנות ?

10/09/2015 | 19:18 | מאת: פרופ' עודד זמורה

כרמל שלום, מבחן פליטת בלון הוא אחת מהבדיקות שמבוצעות כשגרה כשיש חדש לאניזמוס. בדיקות נוספות כוללות לרוב מנומטריה מלאה (באותה עת מבוצע לרוב מבחן פליטת בלון), ובדיקת דפקוגרפיה או אולטרסאומד פרינאלי דינאמי או שניהם. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה