טחורים לאחר לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/08/2015 | 14:57 | מאת: מהוזה

שלום, אני חודשיים וחצי לאחר לידה. לקראת סוף ההריון התחילו לי טחורים- גולה קטנה שיוצאת לאחר התרוקנות. לא סבלתי מכאבים, או מדימום, אלא רק הידיעה שהיא שם, ובכ"ז מרחתי משחה נגד טחורים בידיעה שזה חלק מתופעות הלוואי של ההריון ולאחר הלידה היא תחלוף. לאחר תקופה של שימוש במשחה לא היה שיפור או שינוי. עם זאת, חודשיים וחצי לאחר הלידה והמצב נשאר זהה- גולה לאחר התרוקנות, ללא כאבים וללא דימום, או תחושה בכלל. כאמור, מריחה של משחה לטיפול לא עוזרת... יש משחה חזקה יותר שתוכל להמליץ עליה? להמתין עוד זמן ולחכות שהגוף יחזור לשלו? למען האמת אני חוששת מאוד מבדיקת רופא במצב מביך ואשמח למצות את כל הפתרונות האפשריים לפני שאאלץ לעשות זאת. תודה

30/08/2015 | 21:56 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מהוזה שלום רב, הממצא שאת מתארת יכול להתאים לטחורים, למרות לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. טחורים הם בעיקרם בעיה של איכות חיים, והאינדיקציה העיקרית לטיפול בטחורים היא על מנת לשפר את איכות החיים. עליך להחליט כמה הסבל שאת מתארת פוגע באיכות חייך היומיומית, והאם את רוצה לטפל בכך. אם המשחה לא עוזרת, איני רואה טעם להשתמש בה. אם בכל זאת יש סבל ניכר, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה