שאלה לגבי טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/08/2015 | 13:03 | מאת: רועי

שלום, אני בן 28 ובריא בד"כ. שמתי לב אתמול לאחר היציאה שיש לי כמו ג'ולה קטנה ולאחר חיפוש באינטרנט וביקור אצל רופא המשפחה, אישרו לי שזה טחור חיצוני. בהתחלה זה קצת הפריע וגירד מאוד, היום כבר פחות. האם ייתכן שזה נגרם בגלל כושר גופני? האם עליי להגביל את עצמי עכשיו? איך מטפלים בזה? והאם זה יכול להעלם לבד? תודה

30/08/2015 | 21:52 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רועי שלום, תלונה כפי שאתה מתאר יכולה להתאים לטחור חיצוני עם קריש דם, למרות לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. קריש הדגם לרוב נספג בטווח ממוצע של שבועיים ואז הממצא שאתה ממשש קטן, והסבל לרוב חולף. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה מספקת בפרק הזמן האמור, או אם יש החמרה כלשהי, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

31/08/2015 | 10:17 | מאת: רועי

יש קשר כלשהו לאימוני כושר והאם עליי לשנות אותם ?

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה