פציעה פיזית בחלחולת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/08/2015 | 16:29 | מאת: מוטי

לפרופ' שלום רב, בעיה שנגררת כבר 9 שנים ולא מוצא לה מענה, עברתי הרבה רופאים והייתי שמח לדעתך בנידון. בחור בתחילת שנות ה30. השאלה היא בעצם לגבי היתכנות דלקת כרונית בחלחולת עקב פציעה פיזית והאם היא יכולה לנדוד לכוון הפרוסטטה שכן הקיר משותף. לפני 9 שנים, זוגתי דאז נהגה לעסות לי את איזור הפרוסטטה בזמן קיום יחסים. כדרך קבע. זה מעולם לא גרם כאבים, לא בחלחולת ולא ב"נק' הג'י". באחת הפעמים, במקום להגיע לדופן החלחולת המדובר עם כרית האצבע, היא הגיע אנכית, עם הציפורן. זה גם היה יחסית בתנופה. התוצאה הייתה שהרגשתי שהיא יצרה חתך בדופן החלחולת, איפה שנק' הג'י בדיוק מול הערמונית. זה כאב באותו רגע בגלל הפציעה הפיזית שם. אך לא היה לי איזה כאב אגני חד שגרם לי לגשת לרופא או משהו. מה שקרה מאז זה שכל פעם שמכניסים לי אצבע לשם, אפילו האורולוגים, האיזור תמיד מרגיש כואב, כאילו דלוק. אבל אין חום, ואין איזה כאב אגני חד שיגרום לי לגשת לרופא במיידי או משהו. עוד דבר שהתווסף בערך שבועיים שלושה מאותו רגע, כל פעם שהייתה צואה בחלחולת (לפני יציאות או תוך כדי), הרגשתי כאב עמום. לא שריפה, לא משהו בלתי נסבל, פשוט כאב עמום כמו שאלחץ על פצע דלוק בעור. שזה כאילו בגלל שהצואה נגעה באותו איזור. זה לא השתנה זה המשיך ככה גם שנתיים קדימה. לאחר שנתיים שנתיים וחצי היה שבועיים של שלשול חריף עם דם נוזלי בכמויות (לא מאיזה טחור או משהו, ממש מהמעי). ומאז, הכאב העמום כשמשהו עובר בחלחולת כבר לא מורגש, אך הרגישות בפנים והחום (תחושה באצבע של בערה, לא "חום גוף") נשארו אותו דבר. חודש לאחר הפציעה החלו תסמינים של דלקות שתן, וסיפור כרוני שנמשך כבר 9 שנים. לא מצאו כלום בשתן / ערמונית בהיבטים הקלאסיים של דלקות באיברים אלו. פנייתי אליך היא כי הרגישות הזו עדיין קיימת עד היום. הכאב בזמן צואה נעלם אחרי 3 שנים כאילו המערכת הסתגלה, אך בדיקה עם אצבע עדיין מרגישה שהכל בפנים חם, ונגיעה בקיר ליד הערמונית מרגיש אי נוחות דלקתית שכזו. אני יודע כי אני יודע איך הכל הרגיש לפני הפציעה. שאלתי היא האם יכול להיות, שהפציעה הזו, בגלל שהאיזור לא סטרילי מטבעו, החמירה לכדי דלקת כרונית (ללא חום או משהו שבולט במדדים), שהגוף סוג של התרגל אליה כסטטוס קוו, והאם יכול להיות שהזיהום שנוצר עבר לכוון הערמונית, שכן זה היה ציפורן אנכית בקיר המשותף? נאמר לי כבר שבקולונוסקופיה לפעמים פוצעים פיזית את החלחולת / מעי, אך למיטב ידיעתי זה נעשה כשהמעי ריק ובד"כ נותנים אנטיביוטיקה לאחר מכן... וכאן המצב שונה. גם ציפורן זה דבר די מזוהם ... המון תודה מראש, מוטי

30/08/2015 | 22:07 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מוטי שלום, ככלל נדיר מאד שפציעה תגרום לדלקת כרונית שנשארת כ" סטטוס קוו" במשך שנים, אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה