דליפת צואה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/08/2015 | 23:43 | מאת: שני

שלום. אני בת 36. בחודשים אחרונים אני סובלאת בכאבי תופת בעמוד השידרה. לפני כשלושה שבועות ראיתי שבכה לי צואה מיימית. חשבתי שכנראה יש לי וירוס, אבל מאז זה לא מפסיק. התחתונים שלי כל הזמן מוכתמות בצואה. אני בכלל לא מרגישה שבורח לי. זה מתחיל להתריד אותי. כשהייתי שבוע שעבר אצל האורטופד, לא סיפרתי על כך כי זה מביך. יכול להיות שזה קשור לבעיה אורטופדית? (האורטופד טוען שיש לי לחץ על עצב). יש לי שבוע הבא mri של האגן. האם יראו שם את הבעיה? מה עלי לעשות? תודה

30/08/2015 | 21:42 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שני שלום, הפרעת שליטה כפי שאת מתארת יכולה להיות קשורה לבעיות בעמוד השדרה, ולעיתים יכולה לבטא מצב דחוף הדורש טיפול. מציע לפנות לאורטופד בדחיפות (אפילו דרך חדר מיון אם צריך) ולספר לו על תופעה זו.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה