דליפת צואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/08/2015 | 01:43 | מאת: דפנה

שלום אני בהריון בחודש השמיני לפני כ שנתיים עברתי ניתוח לפיסורה , לפני כחודש בהריון התחילה לי דליפת צואה קלה (פי הטבעת תמיד מלוכלך לא משנה כמה אני מנקה ) , האם זה שילוב של הניתוח וההריון ? האם זה יעבור אחרי הלידה ? האם יש משהו לעשות בנידון תודה

24/08/2015 | 17:00 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דפנה שלום, כל הגורמים שציינת יכולים לתרום לירידה מסויימת ביכולת השליטה בפי הטבעת, אשר יכולה להשתפר עצמונית לאחר הלידה. אם אין שיפור מספק מספר חודשים לאחר הלידה, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול, שכן במקרים רבים ישנם טיפולים שיכולים לשפר את איכות החיים. חשוב מאד לשתף את הרופא המיילד העוקב אחר ההריון בבעיה זו, שכן יתכן שמידע זה יכול לשנות את השיקולים המיילדותיים. למשל, יתכן שיהיה מקום לשקול ניתוח קיסרי, של מנת להקטין את הסיכוי לפגיעה נוספת לסוגרי פי הטבעת בעת לידה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה