הפרשות לאחר ניתוח פיסטולה אנאלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/08/2015 | 20:39 | מאת: גד קינן

אחי עבר ניתוח לפיסטולה אנאלית לפני מספר ימים, ביום 12/08/15. מאז יש לו הפרשות של אבסס והוא משתמש בפד סופג. אומנם ההפרשות פחתו אך עדיין יש הפרשות. השאלה עד מתי יהי הפרשות ? מה ניתן לעשות על מנת להפסיק את ההפרשות ?

24/08/2015 | 16:50 | מאת: פרופ' עודד זמורה

גדי שלום, ישנם סוגים שונים של ניתוחים לפיסטולה, ואיני יכול לתת עצה כלשהי מבלי להכיר את כל פרטי המקרה. בחלק מהניתוחים מבוצע חיתוך של הרקמה והשארתה פתוחה לריפוי הדרגתי, ואז אכן צפויה הפרשה למשך מספר שבועות עד לריפוי הפצע. אם יש ספק, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה