דימום שהפסיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

15/08/2015 | 12:06 | מאת: אלי

שלום דר, אני בן 22, מקיים מין אנאלי, ללא היסטוריה של סרטן המעי במשפחה, בארבע חודשים האחרונים בערך סבלתי מדימום מועט בסוף הצואה ועל הנייר, הדימום לא היה מלווה בכאב כלל ולא היה היו לי שינויים בהרגלי יציאות מלבד קצת גזים שאני מתאר לעצמי שנוצרו בעקבות אוכל עשיר בירקות קטניות וסיבים תזונתיים מאחר ואני טבעוני ואלה הדברים שאני אוכל, הרופאה שלחה אותי לפרוקטולוג וגאסטרו , הפרוקטולוג לא ראה טחורים אך נתן טיפול של 3 שבועות עם נרות, והגאסטרו המליץ על קולונוסקופיה ישר, לאחר שהתחלתי את טיפול הנרות הדימום הפסיק, האם כדאי ללכת לעשות בדיקת דם בצואה כדי לוודא או בכל זאת להיבדק בקולונוסקופיה? תודה.

24/08/2015 | 16:40 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אלי שלום, כעיקרון הסיכוי להתפתחות סרטן המעי הגס בגיל 22 ללא סיפור משפחתי של סרטן מעי גס בגיל צעיר נמוך מאד מאד, והסיכוי שתלונותיך נובעות מבעיה שפירה כלשהי כגון טחורים פנימיים גבוהים בהרבה, למרות שאלו לא נראו בבירור בבדיקת פי הטבעת. יחד עם זאת, כעיקרון, לא ניתן לומר לפי צורת הדימום מה מקורו, ולכן בכל מקרה של דימום אנו ממליצים לשקול ביצוע בדיקה כלשהי של המעי הגס, שהיקיפה תלוי לרוב בגילך ובגורמי סיכון אחרים כגון סיפור משפחתי של מחלות מעי. לאור גילך, נראה לי שבדיקה של החלק הסופי של המעי הגס, שנקראת סיגמואידוסקופיה (או קולונוסקופיה קצרה), יכולה להיות הולמת.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה