שאלה לגבי טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/08/2015 | 01:06 | מאת: דניאל

ערב טוב, בשבוע האחרון עקב וירוס / כאב בטן הייתי כל יום בשירותים, ובחלק מהימים אפילו פעמיים ביום. כמעט כל היציאות היו חצי מוצקות חצי שלשול, אך לא כל קושי ביציאה עצמה. שלשום (לאחר 4-5 ימים) לאחר יציאה חשתי כאב באזור פי הטבעת, ולאחר המקלחת ובדיקה באמצעות המראה שמתי לב לטחור שיוצא לי מפי הטבעת. כמובן שגם בעת ישיבה זה כואב,אבל הכאב נסבל. שאלתי היא, האם ובהנחה שכאבי הבטן יעברו ואני אחזור ליציאות של פעם ביומיים-שלושה, האם הטחור יכנס בחזרה למקומו ? כהערה אציין, כי בעבר (שנה-שנתיים) חשתי כאב דומה, שבדיעבד אני חושב שנבע מאותה סיבה, אך הכאב חלף עם הזמן, כך שאני מניח שהטחור חלף מעצמוה

14/08/2015 | 13:10 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דניאל שלום, תלונות כפי שאתה מתאר יכולות להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם אכן מדובר בטחורים, פעמים רבות הם אכן משתפרים עצמונית תוך מספר שבועות. אם אין שיפור מספק, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה