MRI רקטום

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/08/2015 | 14:53 | מאת: ליבר

שלום רב מעוניינת לעבור באופן פרטי בדיקת MRI כדי לשלול גידול באזור הרקטום. שאלותי הן אלה: 1. כיצד נקרא MRI לבדיקת הרקטום? האם MRI רצפת האגן? 2. כדי לבצע את הבדיקה באופן פרטי עלי להשיג הפנייה...כמה סביר שאקבל הפנייה לMRI כאשר יש לי הפנייה לקולנסקופיה אך יש לי דחייה אמיתית מלבצע אותה בידיעה שמדובר בקולנסקופ שעבר מאות ישבנים. ולכן אני מעדיפה לעבור אמ אר אי? 3. אני יודעת MRI יכול לבדוק רק את החולחולת ולא את כל המעי הגס אך האם בנוסף נבדק גם אזור הסיגמא?

14/08/2015 | 12:24 | מאת: פרופ' עודד זמורה

בדיקת MRI אינה נחשבת כלי מקובל לאבחון ראשוני של גידול ברקטום ולכן קשה לי להניח שתקבלי הפניה לכך. בנוסף, הבדיקה אינה בודקת את מרבית הסיגמואיד קולון. אם את מעוניינת לבצע הדמיה במקום קולונוסקופיה מומלץ לבצע קולונוסקופיה וירטואלית, שהיא בדיקת CT. בדיקה זו (כמו גם קולונוסקופיה) יכולה לעיתים "לפספס" ממצאים בחלקו הנמוך של הרקטום, ולכן מומלץ להשלימה בבדיקת אצבע של כירורג.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה