בדיקת פי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/08/2015 | 11:33 | מאת: 1

רציתי לדעת האם אנוסקופיה בודקת את כל הרקטום או רק חלק ממנו והאם בדיקת רקטוסקופיה בודקת צניחת חלחולת או שמספיק בדיקת אנוסקופיה תודה

14/08/2015 | 12:20 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, בדיקת אנוסקופיה בודקת רק את פי הטבעת ובדיקת רקטוסקופיה בודקת את הרקטום. צניחת חלחולת מודגמת לרוב בהסתכלות חיצונית על איזור פי הטבעת. צניחה במנוחה נראית כבר בבדיקה במנוחה, וצניחה במאמץ ניתן לראות בעת מאמץ דמוי התרוקנות. צניחת חלחולת פנימית מודגמת בבדיקות הדמיה כגון אולטרסאונד פרינאלי דינאמי או דפקוגרפיה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה