מה זה יכול להיות?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/08/2015 | 00:45 | מאת: יוליה

שלום ב10 ימים אחרונים יש לי את הסימפטומים הבאים: כאבים מושכים, עמומים ברקטום (כמו הרגשת צורך ביציאה, או התכווצויות באזור הרקטום) הרגשה של לחץ ומלאות ברקטום, גירוי פנימי יציאות מרובות בכמויות קטנות מהרגיל, עם הרגשה של צורך ביציאה נוספת זמן קצר לאחר מכן. היציאות יכולות להיות קשות, רכות או ממש שלשול. היו ימים שהגעתי ל6-8 יציאות ביום. היציאות עם מאמץ. יחד עם זאת אין את ההרגשה הרגילה של צורך ביציאה אלא יש בעיקר הרגשה של מלאות ולחץ ברקטום שלפי זה אני מבינה שיש לי יציאה ההרגשה של צורך ביציאה יכולה להיות גם כשאין יציאה בפועל הפרשה צואתית מפי הטבעת- צורך בניגובים רבים מאד לאחר כל יצאה ולעיתים גם כשאין יציאה, עד כדי הכתמת תחתונים. כמעט כל הזמן קיימת ההפרשה הזאת. בנוסף: מדי פעם הרגשה של גירוי בכיס השתן צורך רב בהשתנה שיבוש במחזור החודשי- הופעת הפרשת חומות כ-10 ימים לפני המחזור הצפוי. כאבי בטן שמאלית תחתונה, לעיתים בכל הבטן מדי פעם בחילות וחוסר תיאבון, צרבות. ברקע: יש לי IBS- D עם הטבה חלקית בטיפול בנורטילין. מזה זמן רב סובלת מבעיות שונות באיזור רקטום ופי הטבעת: הפרשה צואתית לא רצונית וצורך בניגובים רבים, אובחנה אצלי פיסורה, הרבה פעמים יש הרגשה של צריבה וכאב בפי הטבעת. נשללה פיסטולה. מה יכולות להיות הסימפטומים שהופיעו ב10 ימים האחרונים לאור הרקע שלי? האם זה משהו דחוף? בתודה! יוליה

14/08/2015 | 12:47 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יוליה שלום, צר לי לשמוע על סבלך, אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם אין הטבה, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג או לגסטרואנטרולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. בכל החמרה ניכרת יש לפנות לחדר המיון.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה