אולטרסאונד רצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/08/2015 | 07:45 | מאת: נועה

להבנתי בדיקת אולטרסאונד דינמי של רצפת האגן ( אולטרסאונד פרינאלי) נעשה על ידי אותו מכשיר שאיתו עושים את בדיקת אולטרסאונד טרנסרקטלי . פשוט בבדיקה הפרינאלית שמים את המתמר באזור הפרינאום בעוד שבטרנסרקטלי שמים אותו בתוך הרקטום. אם כך הדבר מדוע יש בתי חולים (לדוגמה בצפון) אשר מבצעים אולטרסאונד רקטלי איך אינם מבצעים בדיקה אולטרסאונד פרינאלי? אשמח להסבר

14/08/2015 | 12:31 | מאת: פרופ' עודד זמורה

נועה שלום, בדיקת אולטרסאונד פרינאלי דינאמי דורשת נסיון ומיומנות ספציפית של הבודק, ולא כל מי שמיומן באולרסאונד טרנסאנאלי מיומן גם באולטרסאונד פרינאלי.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה