שאלה בר

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/08/2015 | 20:50 | מאת: בר

הי לפני שישה ימים היה לי עצירות לאחר כמה שעות הרגשתי אי נוחות בפי הטבעת וראיתי שיש גוש קטן בגבול בין הפנים לחוץ רואים אותו הוא די בולט. לא כואב לי ברמה קשה אבל זה אי נוחות מטורפת וזה לא עובר כבר שישה ימים (אני מטפל במשחה ללא מרשם שקניתי מהסופר פראם) היא מטיבה אך לא יותר. אני לא יודע מה לעשות האם עלי להכניס את זה לבפנים כמה זמן הכאב ימשך זה ישאר לי? יש מצב שזה יעבור טבעי? קראתי את כל המידע על טחורים אך על השאלות הללו לא מצאתי מענה. השאלות הפשוטות ביותר מתי ואיך זה יעבור (אני מעדיף לעשות הכל חוץ ממלכת לרופא, בעניין זה)

14/08/2015 | 12:28 | מאת: פרופ' עודד זמורה

בר שלום, ממצא כפי שאת מתארת יכול להתאים לטחור חיצוני עם קריש דם, למרות שלצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם אכן מדובר בטחור חיצוני עם קריש דם, לרוב הוא נספג עצמונית בטווח של כ 2-3 שבועות. בינתיים מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם ישנה החמרה כלשהי יש לפנות למיון. אם שאין הטבה בפרק הזמן האמור מומלץ בכל זאת לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה