לאחר ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/07/2015 | 07:17 | מאת: משה

שלושה חודשים לאחר ניתוח רגיל לפיסורה (חיתוך צד שמאל). אין כאבים ואין דימומים אולם יש רגישות בזמן ישיבה ארוכה. בביקורת לפני כשבוע אמר הרופא המנתח שהכל בסדר אבל יש רגישות בצלקת שתעבור עם הזמן. רציתי את חוות דעתך בנושא. האם גם אתה מכיר חולים אשר חווים רגישות בצלקת לאחר הניתוח? מהנסיון שלך, תוך כמה זמן אמורה הרגישות לעבור (חצי שנה? שנה?). האם תיתכן רגישות בצלקת לצמיתות? תודה מראש

06/07/2015 | 21:27 | מאת: פרופ' עודד זמורה

משה שלום, מרבית האנשים אינם חשים את הצלקת המקומית לאחר ניתוח פיסורה, אולם יש מעטים שיכולים לחוש את הצלקת ולסבול מרגישות מקומית. כעיקרון, הצלקת ממשיכה להתרכך לאורך חודשים לאחר הניתוח, כך שאני מקוה שהרגישות תלך ותשתפר.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה