עצב לכוד בערווה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/06/2015 | 09:15 | מאת: ליאן

האם כאב רקטלי פנימי בתוך הרקטום יכול להיות בגלל pudendl neuralgia (עצב לכוד בערווה) ? אציין שהכאב לא צורב או שורף אלא עמום כיצד ניתן להבחין בין עצב לכוד הערווה לבין פרקטולגיה כרונית?

06/07/2015 | 21:00 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ליאן שלום, צר לי לשמוע על הכאב הכרוני ממנו את סובלת, אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. כעיקרון, לרוב אין הבדל בעל משמעות טיפולית בין 2 האבחנות שציינת, ולרוב ניתן להתייחס אליהן כאחת. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית ברצפת האגן לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה