טחור טרומבוטי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/06/2015 | 14:58 | מאת: אורן

שלום רב, אני בן 30 והובחן אצלי ע"י פרוקטולוג לפני עשרה ימים, טונוס מוגבר, טחור חיצוני עם סימני טרומבוזה. קבלתי טיפול שמרני של מספר משחות. בשבת האחרונה היו כאבים עזים ללא הפסקה אך מתחילת השבוע הכאבים אומנם לא עזים אך בהחלט לא נותנים לקיים שיגרת חיים והליכה לעבודה. הרופא אמר שזה יקח שבוע... אך עבר יותר מכך ללא הטבה או העלמות/ירידת הטחור. האם טחור כזה יכול להעלם בכלל?? מיואש מאוד ולא יודע מה לעשות. בברכה

06/07/2015 | 20:47 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אורן שלום, אם אכן מדובר בטחור חיצוני עם קריש דם, אז קריש זה נספג כמעט תמיד בהדרגה בטווח ממוצע של כשבועיים (פחות או יותר). אם הסימפטומים לא חולפים בטווח זה, כדאי להבדק שנית, לוודא שלא מדובר בשום אבחנה אחרת כגוןפיסורה בפי הטבעת. בכל מקרה, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה כאמור, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה