דלקת מעי גס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/07/2015 | 10:41 | מאת: muse

שלום, לפני פחות משנה עברת תהליך דלקתי לא פשוט בלבלב ובמעי הגס, כיום אני מרגיש יותר טוב ועדיין בדיאטת דל-שומן, אני עדיין מרגיש אי נוחות ברום הבטן ובכאבים חלשים בשכמות. בצואה שלי היתה בעבר רכה והיו לי הרבה שלשולים. כיום ני נוטל תרופה חודשית רפאסל 4 מ"ג ביום מכיוון שאובחנתי עם אולצרייטב קוליטיס UC . לפעמים יש לי ירידות ועליות בצורת הצואה. בשבועיים האחרונים הצואה תקינה(צואה גלילית רציפה ללא ריר וללא דם). במהלך בדיקת הקולונוסקופה התגלה שיש לי מעי ארוך ב 30 ס"מ מהממוצע )אורך 180 ס"מ. השאלות שלי: 1. יכול להיות שאני עדיין סובל מדלקת לבלב? או שזה מדלק מעי גס. 2. מה המשמעות לאורך המעי מעל לממצוע ? האם זה גורם לאי נוחות או כאבים?

06/07/2015 | 21:31 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, לאורך המעי שאתה מתאר אין קשר לדלקת הלבלב או לדלקת המעי ואין לו משמעות קלינית. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה