אבצס בעצם הזנב פעם ראשונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/07/2015 | 22:27 | מאת: רוני

שלום אני בת 20 לפני שבוע היו לי כאבים נורא חזקים בעצם הזנב לא יכולתי ללכת לא יכולתי לשבת או לשכב נסעתי בלילה למוקד ואמרו לי שיש לי אבצס אבל ש"הגעתי בזמן" נתנו לי אנטיביוטיקה ומשחה, אחרי יומיים שלא עבר, ועלה לי חום ל-38 ולא יכולתי לישון בלי משכחי כאבים הרופא (כירורג) אמר שאני צריכה לעשות ניתוח לנקז, אני לא הסכמתי לעבור ניתוח בשום אופן והמשכתי עם האנטיביוטיקה עוד יומיים והאבצס התנקז לבד וכבר לא כואב לי והחום ירד אבל נשאר לי בליטה ממש קטנה ולא מורגשת שאני לא מזניחה שוטפת כל יום מנקה יציאות עם מגבונים ומחליפה לבנים כל הזמן, ומורחת המון משחה. עדיין לא סיימתי עם האנטיביוטיקה בנוסף קניתי משחת איכטמול אני לא רוצה לעבור ניתוח לא בהרדמה כללית ולא מקומית מה לעשות? האם זה חייב שזה יחזור לי? ומה לעשות עם הבליטה הקטנה שנשארה האם לדעתך האנטיביוטיקה תחסל את זה.??

05/07/2015 | 23:08 | מאת: רוני

עדכון- הבליטה לא כואבת לי בכלל בכלל ואני מרגישה בסדר גמור אבל מפחדת שיחזרו הכאבים

06/07/2015 | 21:36 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רוני שלום , הממצא שאת מתארת יכול להתאים לסינוס פילונידאלי. הטיפול העקרוני בסינוס פילונידאלי הוא כירורגי- ניתוח לתיקון הסינוס, ולרוב הסינוס לא נרפא לחלוטין לבד. קשה להעריך אם יווצרו אבצסים נוספים בעתיד או לא. מידע כללי על הטיפול בסינוס פילונידאלי מצורף למטה. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. מעט מידע כללי על סינוס פילונידאלי: סינוס פילונידאלי בעצם הזנב הינו מעין כיס תת-עורי, עם פתח המפריש לעור, ומופיע באיזור הגב התחתון, מעל פי הטבעת, באיזור השסע שבין שני העכוזים. סינוס פילונידאלי נגרם כנראה מהתרחבות של זקיק שערה ומכיל בתוכו לעיתים שיער כלוא. הסימפטומים העיקריים יכולים להתבטא בהפרשה של נוזל בהיר, עכור או דמי מאיזור היווצרות הסינוס שנראה כנקב קטן בעור, ואי נוחות באיזור עצם הזנב. לעיתים נוצרת דלקת באיזור המתבטאת באודם, רגישות והפרשה מוגלתית בעלת ריח רע. לעיתים יכול להתפתח זיהום והופעת מורסה (אבסס) באיזור הגב התחתון שיכולה לגרום לחום, כאב עז, והרגשה כללית רעה. אבסס פילונידאלי דורש בד"כ פתיחה כירורגית דחופה ופניה מיידית לחדר המיון. מטרת הטיפול הכירורגי – מתן פתרון רדיקאלי,על מנת לסלק את הסינוס באופן שלא יחזור. ישנן שיטות ניתוחיות רבות לטיפול בסינוס פילונידאלי, ואין הסכמה גורפת בין הכירורגים מהי השיטה הטובה ביותר. השיטה ממקובלת ביותר היא כריתה רדיקאלית של הסינוס. בניתוח מבצעים כריתה של האיזור הנגוע. את הניתוח מבצעים בד"כ בהרדמה כללית או איזורית, ולעיתים ניתן להסתפק בהרדמה מקומית. מאחר שסינוס פילונידאלי הוא תהליך בו יש הפרשה ולעיתים זיהום, הסיבוך העיקרי שיכול להופיע לאחר הניתוח הוא זיהום הפצע. לכן לעיתים משאירים את הפצע פתוח ונותנים לו להירפא מעצמו. ההחלמה מניתוח זה יכולה להמשך לעיתים מספר שבועות בהם נדרש טיפול בפצע, למרות שלרוב ניתן לחזור לתפקוד יומיומי מוקדם יותר. יש חשיבות רבה במהלך הריפוי לשמירה על ניקיון המקום ושימוש בפדים יבשים לספיגת ההפרשות שיטה חדשה יחסית לטיפול בסינוס פילונידאלי כוללת כריתה של מרכז התהליך בלבד בעזרת סכין עגולה שנקראת טרפיין. בשיטה זו הטראומה לרקמה פחותה, ההתאוששות מהירה יותר, אך שיעור חזרת הסינוס לאחר הניתוח מעט גבוה יותר.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה