טחור חיצוני כואב

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

26/06/2015 | 13:39 | מאת: לילך

שלום, לפני כחמישה ימים יצא לי טחור חיצוני.. מרגיש כמו גולה קשה וכואבת.. אני מורחת משחה לטחורים שנמכרת בפארם ללא מרשם ומקררת עם קרח.. מרגישה שהוא מעט קטן אבל עדיין מציק נורא. יש עוד משהו שאפשר לעשות ?תוך כמה זמן אמור לעבור התענוג הזה? האם יש טעם לפנות לרופא? התורים די ארוכים... אודה על תשובכם.

06/07/2015 | 20:57 | מאת: פרופ' עודד זמורה

לילך שלום, הממצא שאת מתארת יכול להתאים לטחור חיצוני עם קריש דם, במגבלה שלצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם אכן מדובר בטחור חיצוני עם קריש דם, אז קריש זה נספג לרוב בהדרגה בטווח ממוצע של כשבועיים. בכל מקרה, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה בטווח האמור, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה