בעיה בטחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/06/2015 | 14:49 | מאת: חייל

לאחר הקאות רבות ואין ספור שלשולים(שנגרמו מהרעלת מזון בבסיס כמובן) הופיעה לי גולה בפי הטבעת. הרופא אמר שזה טחורים חיצוניים והביא לי משחה בשם רקטוצורין, ואמר שמריחת המשחה הזאת בלבד אמורה להעביר את הטחורים תוך יומיים שלושה. השאלה היא אם זה נכון?מריחת המשחה בלבד אמורה להעביר את הבעיה?

26/06/2015 | 00:29 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, טחורים חיצוניים לרוב חולפים עם הזמן ועם סבלנות, והמשחה יכולה להקל מעט את הסבל בינתיים. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה תוך כשבועיים מומלץ לפנות שוב לרופא.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה