טחורים מדממים בעת יציאה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/06/2015 | 11:19 | מאת: כרמית

שלום רב ד"ר אני בת 47 סובלת מטחורים קרוב ל-15שנים. עברתי 3 קשירות שלא הועילו. כיום יש לי טחורים חיצונים. בשבועיים האחרונים כל יציאה בשירותים מלווה בדימום . ביצעתי בדיקת דם ברזל בערך של 20 והמגולובין בערך של 8 . התחלתי לקחת מי ספאטון להעלאת הברזל בגוף. מה עלי לעשות?

16/06/2015 | 20:03 | מאת: פרופ' עודד זמורה

כרמית שלום, ראשית מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. שנית, מומלץ לשלול מקורות אחרים לאבדם דם (קולונוסקופיה / גסטרוסקופיה / בדיקת גניקולוג) אם לא בוצעו בתקופה האחרונה. שלישית, אם הדמם נמשך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה