קולונוסקופיה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/06/2015 | 07:30 | מאת: עופר

בת 21, בשנה האחרונה ירדתי 16 קילו ללא כל ניסיון לדיאטה או פעילות גופנית מוגברת, אך לא יודעת תוך כמה זמן בדיוק (נשקלתי רק בינואר של שנת 2014 ושוב באוגוסט 2014 כי כולם אמרו לי שרזיתי והתברר שבאמת ירדתי מ107 ק''ג ל95. עכשיו 90 ק''ג). גסטרואנטרולוג המליץ על גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה בשאלת מעי דלקתי. מן הסתם המחשבה על קולונוסקופיה ועוד בגילי (בו הסיכוי לבעיה פאטאלית אפסי) מאוד לא נוחה לי, מה גם ש*אין* תופעות של הפרעה לאיכות החיים מיציאות מוזרות או תכופות כמו שאמור להיות עם מעי דלקתי (צליאק נשלל בבדיקת דם). אין לי בעיה לעשות גסטרוסקופיה, אבל עד כמה לדעתך קריטי שאעשה גם קולונוסקופיה, מה כבר עשויים למצוא שם? מקסימום באמת מעי דלקתי שלא מפריע לי בכלל, להיפך-עושה לי דיאטה מבורכת. האם המניע בעד קולונוסקופיה הוא שאם זה אכן מעי דלקתי בשלבים הראשונים שלו יש לאבחן אותו עכשיו כדי לטפל בו כמה שיותר מהר ולהמנע מהדרדרות המצב לסימפטומי? תודה

16/06/2015 | 19:59 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עופר שלום, על פניו, אכן ספק אם את זקוקה לטיפול כלשהו כעת, ולכן ספק אם את זקוקה לבירור מעמיק. יחד עם זאת, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ובוודאי לא לחלוק על דעת רופא שבדק, מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה