דמום בניגוב

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/06/2015 | 20:58 | מאת: דורון

לפני 3 שנים בצעתי קולונסקופיה ואינסקופיה שהיו תקינות ( ללא ממצאים ) לפני חודש בצעתי בדיקות דם מקיפות שהיו תקינות היום לאחר ניגוב שמתי לב לדם על הנייר תועלת שהתגבר כל פעם שהמשכתי לנגב אין לי כאבים בבטן אך קצת מגרד לי בפי הטבעת חשוב לציין שאתמול ושלשום בצעתי פעילות ספורט מאומצת מה זה יכול להיות ?

16/06/2015 | 19:50 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דורון שלום, סביר שהדמם שאתה מתאר נובע מגירוי כלשהו באיזור פי הטבעת, כגון טחורים פנימיים. אם קולונוסקופיה עדכנית היתה תקינה, הסיכוי שהדמם הזה מבטא ממצא מסוכן כלשהו אפסי. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדמם פוגע באיכות חייך במידה ניכרת, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

16/06/2015 | 21:47 | מאת: דורון

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה