דימום בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/06/2015 | 16:52 | מאת: דני

שלום, אני ב 31 , אני לוקח מדללי דם בגלל פרפור פרוזדורים (קסרלטו), יש לי בימים האחרונים דם כאשר אני מנגב את הטוסיק. גיליתי שיש לי פצע כמו שריטה קרוב לרקטום . מה אליי לעשות. בגלל התרופה אני מדמם לא מעט כי אין קרישה. האם זה מסוכן והדם יכול להזדהם..

16/06/2015 | 20:00 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דני שלום, דימום באיזור פי הטבעת אינו גורם לזיהום. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדמם נמשך מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה