מנומטריה רקטאלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/06/2015 | 17:40 | מאת: אורטל

אשמח לעזרתכם בפענוח כיוון שאני לחוצה... לאחר לידה וגינלית קרע בדרגה 3A בפענוח מנומטריה רקטאלית שבוצעה 3 חודשים לאחר הלידה נרשם לחץ בסיסי תקין, לחץ יזום נמוך, RAIR הופק, הפרסנסיטיביות רקטאלית, קיבולת הרקטום נמוכה, לא הודגם אנימזוס. מה התוצאות תקינות?

16/06/2015 | 19:56 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אורטל שלום, תוצאת הבדיקה עצמה אינה תקינה לחלוטין, אך לבדיקה אין משמעות עצמאית אם אינה קשורה לתלונות כאלה ואחרות ולבדיקה הגופנית. הממצא הבולט בבדיקה הוא לחץ יזום נמוך. לחץ יזום הוא הלחץ שמופק במאמץ להתאפק, ומופק לרוב על ידי שריר הסוגר החיצוני, שהוא השריר שנקרע לרוב בעת לידה. ממליץ לפנות לרופא המפנה לבדיקה עם תוצאותיה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה