צריבה וכאבים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

31/05/2015 | 17:53 | מאת: עודד

שלום רב, במשך יותר מ 10 שנים אני סובל מצריבה וכאבים חזקים באזור פי הטבעת. במהלך התקופה נבדקתי מספר פעמים על ידי פרוקטולוגים ורופאי עור שאינם רואים שום דבר שיכול להסביר את זה. בדיקת MRI של האגן תקינה. עד לפני כשנה וחצי השתמשתי ב Proctozorin והמשחה עזרה לי מאד. לצערי חברת טבע הפסיקה ייצור המשחה ומאז אינני מוצא מזור. שום משחה אחרת לא עוזרת לי (רקטוצורין \ פרוקטוגליבנול \ פרוקטופואם\פרוקטו אובלפיכה \ דרמוקומבין וכו.....). הכנה רוקחית שהזמנתי במיוחד עם הרכיבים הפעילים של פרוקטוצורין גרמה לי לפריחה.... ניסיתי שימוש קפסאיצין שעזר לי החל מריכוז 0.012 ועד מהירה העלתי ריכוז ל 0.025 ואחרי כחצי שנה גם זה הפסיק לעזור.... קיבלתי במרפאת כאב תרופה בשם ליריקה (לטיפול בכאבים נוירופתיים) אשר מקלה רק במקצת על הכאב אבל ממש לא פותרת את הבעיה ולתרופה עצמה שלל תופעות לווי קשות... האם זריקת מתילן כחול יכולה לעזור לי ואם כן היכן מבצעים את הטיפול? עד כמה תופעות לווי של הזריקה משמעותיות והאם מדובר בפרוצדורה מורכבת ( הרדמה , אי יכולת לעבוד לאחר מכן וכו...)? האם יש פתרון אחר לבעיה שלי ? תודה

06/06/2015 | 11:51 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עודד שלום, צר לי לשמוע על סבלך. על פניו נשמע כי אתה סובל מבעיה מורכבת שספק אם יש לה פתרון פשוט. בספרות הרפואית אכן ישנו טיפול בהזרקת מתילן כחול כטיפול בגרד אנאלי ששום אמצעי אחר לא היטיב אותו. לי אישית אין לצערי נסיון בפעולה זו ואיני מכיר אישית בארץ רופא בעל נסיון בכך.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה