קשר אפשרי בין קיום מין אנאלי לא מוגן לאבצס פריאנלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

03/06/2015 | 10:41 | מאת: אילן

שלום רב לפני כשבועיים וחצי עברתי ניתוח להסרה וניקוז של אבצס פריאנלי , לאחר הניתוח טופלתי במשך שבוע באנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין , ובשלב זה יש שיפור ניכר במצבי , אם כי הפצע שנוצר מהחתך שבוצע לניקוז המוגלה עדיין לא התרפא לחלוטין. בבדיקת מעקב 10 ימים לאחר הניתוח נכתב כחלק מסיכום הביקור - "בתרבית מפצע ניתוחי - צמיחה של אי -קולי רגיש לאוגמנטין אותו קיבל לאחר הניתוח". במהלך החודשים האחרונים ( איני זוכר בדיוק מתי , בערך לפני כחודשיים)קיימתי יחסי מין אנאליים לא מוגנים.האם יתכן קשר בין הדברים ? יש לציין כי הכאבים היו באיזור תקופה של חודש וחצי לפחות לפני שפניתי ליעוץ רפואי

06/06/2015 | 12:04 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אילן שלום, לרוב אבצסים בפי הטבעת כפי שאתה מתאר לא נוצרים כתוצאה מיחסי מין אנאליים לא מוגנים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה