פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/06/2015 | 20:04 | מאת: נעמי ורואי

שלום, בעלי עבר ניתוח לפיסורה לפני שבועיים ויש לנו כמה שאלות 1. לפעמים לאחר יציאה הוא מרגיש גרד, האם תקין? אין כאבים, אין דימום.. 2. מתי מותר לו להיכנס לים ובריכה? וכמו כן למעיינות ונחלים שהם לא נקראים סטריליים.. תודה רבה!

06/06/2015 | 11:54 | מאת: פרופ' עודד זמורה

נעמי ורואי שלום, ככלל, גרד מקומי ימים ספורים לאחר ניתוח פיסורה יכול להיות בגדר התקין. כמו כן, ככלל, ניתן להכנס לים ולבריכה ולכל סוג מיים ברגע שהפצע הניתוחי מחלים, לרוב מדובר בתהליך שך ימים ספורים. יחד עם זאת לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה