מניעת עצירות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/05/2015 | 19:05 | מאת: ליאת

עשיתי ניתוח לפיסורה ובמכתב שיחרור היה כתוב למנוע עצירות. האם הכוונה למניעה של צואה קשה או שאסור ללחוץ בשעת היציאה? היציאות שלי רכות אך לפעמים יש צורך בלחיצה.. האם תקין?

06/06/2015 | 11:45 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ליאת שלום, הכוונה היא לרוב שהיציאות יהיו במרקם בפוגי (רכות כספוג) או משחתי, אך לא נוזליות. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה