אבצס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/05/2015 | 23:50 | מאת: אחת

כיצד ניתן לאבחן אבצס פנימי בתוך התעלה האנאלית או הרקטום? האם הגיוני שאבצס יגרום לכאבים לכמה ימים ואז יפסיק הכאב למשך שבוע ואז יחזןר שוב הכאבים?

12/05/2015 | 20:23 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, בכדי לאבחן אבצס בתעלה האנאלית או הרקטום יש להבדק תחילה על ידי רופא מומחה בתחום זה, אשר יכוון את המשך הבירור במידת הצורך (למשל בדיקה תחת הרדמה, בדיקת אולטרסאונד אנורקטאלי או בדיקת MRI לפי הצורך) מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה