מודאג

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/05/2015 | 17:49 | מאת: יאחור

דוקטור שלום. כתבתי לך בעבר. אני בן 42. כבר שני עשורים, יש לי אפיזודות בודדות של דימום מפי הטבעת. אזרתי אומץ והלכתי לשני רופאים מומחים פרטיים. שניהם אבחנו טחורים פנימיים מדממים וראו את מקור הדימום. לטענתם רמת הטחורים היא בין 1 ל 2. משמע 1.5. בגלל שכתבת לי בעבר שאתה ממליץ לעשות קולנוסקופיה אזרתי אומץ והזמנתי תור וזאת למרות שאין לנו מקרים של סרטן המעי במשפחה. הרופאים אמרו לי שסיבוך בדיקה לאדם צעיר הוא נדיר ומעי מפותל וכדומה אופיינים יותר לאנשים מבוגרים. אני עדיין חושש מהבדיקה. כמו כן אני חרדתי מטבעי, האם חומר ההרדמה ירפה אותי?. בנוגע לטחורים אני מצליח לשלוט בהם בגלל שינוי אורח חיים, אבל לפעמים קורה פעם בחצי שנה שהם נדלקים. תודה

12/05/2015 | 20:21 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, בגיל 42 וללא הסטוריה משפחתית של מחלות מעי סביר שניתן להסתפק גם בבדיקת קולונוסקופיה חלקית של הצעי הגס הנקראת סיגמואידוסקופיה גמישה, שלרוב נסבלת יותר בקלות. בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה