בעיית התרוקנות חלקית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/04/2015 | 13:05 | מאת: ליאל

שלום פרופ,זמורה, אני סובלת מבעיית התרוקנות חלקית. אין לי עצירות, מספר שעות לאחר יציאה אני מרגישה צריבה וגירוד בפתח פי הטבעת. (יש לי גם טחורים פנימיים). מסתבר שפי הטבעת מתמלא בצואה, בלי שארגיש להתפנות לשרותים. בבדיקת US רקטלי ובבדיקת מונומטריה , רשמו אניזמוס כי לא הצלחתי לפלוט את הבלון. לא פלטתי את הבלון כי אני לא רגילה ללחוץ ליציאה. בד"כ נוטה ליציאות רכות. הפרוקטולוג אמר להשאיר את המצב כמו שהוא. שיש לי שריר לא רצוני שהוא עצל. האם יש פתרון לבעיה, כי מאוד מציק לי המצב הקיים, (רק בערך כשנתיים). תודה.

05/05/2015 | 19:44 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ליאל שלום, בעיקרון הטיפול בבעיות רצפת אגן כפי שאת מתארת, כולל "שריר עצל", הפרעות התרוקנות, ותחושה ירודה באזור, הוא בפיזיוטרפיה של רצפת האגן, שנקראת ביופידבק. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה