פיסורה וטחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/04/2015 | 09:39 | מאת: סיון

שלום, הגעתי לרופא פרוקטולוג בעקבות תלונות המאפיינות טחורים ו/או פיסורה. הרופא בדק אותי ידנית על ידי מימוש האיזור ועל ידי הכנסת אצבעות פנימה. הוא אבחן פיסורה אחורית שטחית ונתן לי טיפול על ידי משחה. הוא הסביר שאין לי טחורים וזה הפתיע אותי כיוון שאני מרגישה בליטה בצד שמאל אחרי יציאות וגם כשאני מכניסה משחה פנימה אני מרגישה גוש. יש לי עוד תסמיני טחורים כמו גרד למשל. יכול להיות שהוא לא אבחן נכון? פיסורה בוודאות יש לי כי אני מרגישה אותה היטב, אך אולי הוא פספס טחורים פנימיים או משהו? ראוי לציין שהגעתי אליו בלי חוקנים לפני (לא עשיתי כי כאב לי) ואמרתי לו את זה. יכול להיות שהצואה שם מנעה ממנו להרגיש טחורים אם קיימים שם? תודה רבה

05/05/2015 | 19:41 | מאת: פרופ' עודד זמורה

סיון שלום, כלל, טחורים חיצוניים ניתן לראות בהסתכלות על איזור פי הטבעת, בעוד טחורים פנימיים רואים בבדיקת פי הטבעת עם מכשיר שנקרא אנוסקופ, בדיקה שלרוב קשה לבצע בנוכחות פיסורה, עקב הרגישות. בבדיקת אצבע בלבד קשה לרוב להעריך טחורים פנימיים. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה