מקרה לא נעים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/04/2015 | 23:14 | מאת: מישהו

היי, אני בן 20+ בלי בעיות בדרך כלל (מעי טיפה רגיז). באמצע טיסה הלכתי לשירותים להטיל את מימיי, שחררתי כמה נפיחות תוך כדי(יש לציין שבאותו יום הריח היה חזק מהרגיל) שהתאפקתי מלהוציא לפני, ובאחת מהן יצאה לי קצת צואה. למזלי, זה היה מעט וישר ניקיתי את עצמי כי כבר הייתי בשירותים, כך שלא היה נורא. אך מאז הדבר אני קצת טרוד, מעולם לא קרה לי דבר כזה. לא נמנעתי מלחרבן לפני שזה קרה ולא הרגשתי שאני רוצה לחרבן ומתאפק בצורה קיצונית. עובדה, הייתי כבר בשירותים וחשבתי שאוכל להתרוקן רק עוד כמה שעות. גם לא הרגשתי שיש לי קלקול קיבה או משהו (מלבד הריח החזק של הנפיחות) מדוע זה קורה? האם זה מסמן על בעיה כלשהי? אני מפחד שזה יקרה פעם נוספת... יש לציין שאני הומו שמקיים יחסים אנאלים. יכול להיות קשר בין הדברים? תודה רבה,

05/05/2015 | 19:33 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ככלל, נראה לי שהמקרה שאתה מתאר יכול לקרות לבני אדם רגילים מפעם לפעם, ואינו מצביע כל בעיה רפואית ספציפית. יחד עם זאת, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם אתה לא רגוע, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה