שימוש ממושך בניפדיפין

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/04/2015 | 11:27 | מאת: דין

פרופ שלום! אני משתמש מזה כחודשיים וחצי בגל ניפדיפין עם ISDN בגלל פיסורה. בהתחלה היה שיפור ניכר שנעצר. הפרוקטולוג שבדק אותי לפני שבועיים (והכאיב לי) אמר שיש לי פיסורה שטחית והמליץ על חודשיים נוספים עם המשחה. בשבוע האחרון אני חש הידרדרות (כאבים כשאני יושב) ואפילו תחושת צריבה כשאני מורח את הגל. מה עלול לגרום לזה? אגב היציאות שלי סדירות ואני לא מפעיל לחץ ביציאה.

05/05/2015 | 19:17 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דין שלום רב, החמרה בסבל מפיסורה יכולה להגרם מסיבות שונות ולצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה