טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/05/2015 | 20:56 | מאת: אבי

שלום אני בחור בן 23 סובל מפיסורה וטחורים דרגה 2 ומעי רגיז רציתי לדעת עוד לפני שהיה לי את הפיסורה והטחורים אני סובל מעצירות שיכול להיות לי יציאה כול יום אבל קשה או יציאה אחת פעם ביומיים או שלושה ויציאה שמצריכה מאמץ לוקח לבולק כל לילה לפני השינה שקצת עוזר לי בנוסף אני סובל מהמון גזים מכל מזון שאני אוכל וגזים שמצריכים מאמץ כמו יציאה לשרותים לפעמים אז שאלתי היא ממה יכולה לנבוע הבעיה 2 רציתי לדעת האם הלחיצות הכמעט תדירות בין אם ליציאה או לגזים מסוכנים ויכולים לגרום לצניחת חלחולת או לצניחת רירית החלחולת והאם בצניחת חלחולת בשלב ההתחלתי שלה יש לה תסמינים או לא ומה ההבדל בין צניחת רירית החלחולת לצניחת טחורים והאם יש תסמינים או לא ועוד משהוא אני בנוסף סובל קצת מכאבים בגב התחתון אני לא יוצא אם זה קשור לזה או לעמידה וישיבה לא נכונה תודה רבה

05/05/2015 | 19:48 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אבי שלום, ככלל, תלונותיך יכולות להחשיד לתלונות המתאימות למעי רגיז. יחד עם זאת, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני על שאלותיך הרבות באינטרנט ללא בדיקה. ככלל, מומלץ להמנע ממאמצים ממושכים של התרוקנות. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה