פיסורה חוזרת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/04/2015 | 08:16 | מאת: הודיה

שלום, אני בת 23 עם פיסורה עקב עצירות שאחרי לידה. הפיסורה חוזרת בערך פעם בחודש כבר 4 חודשים. כשהייתי אצלך אמרת לי שהיא כרגע לא פעילה ושאם הטיפול השמרני עוזר אז לחזור ולעשות אותו.. כתבת לי במכתב שיחרור שבמידה והסבל חוזר אז לחזור אליך. שאלתי היא כזו, אם במידה ופעם בחודש בממוצע היא חוזרת, מה עליי לעשות? להמשיך טיפול עם פגלקס או לחזור ולעשות טיפול אחר??

23/04/2015 | 21:43 | מאת: פרופ' עודד זמורה

הודיה שלום, טיפול בריכוך יציאות כגון פגלקס ניתן ליטול באופן קבוע ומניעתי לטווח ארוך. טיפול במשחה כגון ניפדיפין או רקטוג'זיק יש לחדש רק בעת התלקחויות, ואז ליטול במשך חודש וחצי. אם ההתלקחויות החוזרות פוגעות באיכות החיים במידה ניכרת אנא פני אלינו לבדיקה ויעוץ חוזר.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה