רטיבות והפרשות מפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/04/2015 | 11:07 | מאת: אבי

שלום בן 28 לפני כשנתיים עברתי ניתוח פיסורה וטחור הכל היה בסדר. לפני 3 חודשים קרה לי מקרה שבמהלך גזים חזקים נפלטה לי חתיכה קטנה של צואה מקרה חד פעמי. מאז שמתי לב לבעיה של רטיבות בפי הטבעת ,לאחר גזים יש רטיבות ולפני שאני צריך לשירותים פה מתחילה לי כמו בריחת מים הכל נרטב ומגיע לתחתונים מפי הטבעת עד עצם הזנב. בבדיקה ידנית הכל תקין רקטוסקופיה תקינה מנומטריה לחצים גבוהים הכל תקין. כרגע מחכה לבדיקת קולונסקופיה. מה יכול להסביר תופעה כזאת? זה ממש סבל אני אומנם סובל מיציאות מרובות אבל מעולם לא היה לי דברים כאלה. הפחד שלי שלא מוצאים כלום ואני צריך לחיות עם האי נוחות הזאת. יש מצב שנדפק לי השריר? למרות שהכל מראה אחרת?

23/04/2015 | 21:45 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אבי שלום, ככלל, אם בניתוח היתה פגיעה ניכרת בשריר, סביר שפגיעה זו היתה צתבטאת מיד לאחר הניתוח, ומתבטאת גם בבדיקות השונות כגון מנומטריה. פרט לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. ממליץ להשלים את הבירור ולפנות עם התשובות לרופא שהפנה לבדיקות אלו להשלמת היעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה