וולוולוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/04/2015 | 23:59 | מאת: מלי

שלום אני בת 56 וסובלת מזה 6 שנים מכאבים עזים ומשתקים בבטן.לפעמים הכאבים מתפשטים לגב ולכיוון הכתפיים.הכאבים בלתי נתפסים ורק עכשיו עלו על הבעיה שלי שנקראת וולוולוס.פעמיים שיחררו לי את החסימה על ידי קולונסקופיה ופעם על ידי RECTAL TUBE.יומיים לאחר שיחרורי מבית החולים כבר הרגשתי שהיציאות שלי שוב מיימיות (ז"א עצירות)כנראה שוב בגלל חסימה אבל נטולת כאב כרגע.כששאלתי את הרופא לגבי מרוקן כי נזכרתי שבפעמים קודמות אמרו לי לקחת כוס כל יום כדי למנוע את העצירות,הוא ענה שאם עכשיו יש חסימה אז לא לקחת מרוקן כי לוקחים את זה למניעה ולא בזמן שיש חסימה. השאלה שלי: האם נטילת כוס מרוקן על בסיס קבוע יכול למנוע חסימה?והאם מומלץ לנתח? איך יהיו החיים לאחר הניתוח? רגילים? בבית החולים המליצו לי על ניתוח שישפר את איכות החיים כי כרגע החיים שלי הם לא ממש חיים. אודה על תשובה מהירה תודה מראש

18/04/2015 | 21:37 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מלי שלום, ככלל, אם אכן את סובלת מאירועים חוזרים של וולוולוס, אז זו אינדיקציה לניתוח לכריתת מקטע המעי שנוטה להסתובב שוב ושוב. וולוולוס הוא לרוב מצב חרום שיכול לגרום לנמק של מעי, ולכן בכל מקרה של וולוללוס יש לפנות לבית חולים. ספק אם מרוקן יכול למנוע אירועים של וולוולוס. ניתוח כרוך גם בסיכונים מסויימים, לרוב בשיעור נמוך, אבל לאחר שהוא עובר בשלום, יש לרוב שיפור ניכר באיכות החיים. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה