פוליפ 2 ס"מ בדופן פי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/04/2015 | 17:01 | מאת: מוטי

הפוליפ תלוי ובמקומו זה כעשרים שנה אינו מדמם ואינו כואב. בעבר סבלתי מעצירות קשה כיום אני מקפיד על תזונה נכונה. ורק לעיתים רחוקות יש לי עצירות קשה. הנני בגיל 70 האם כדאי להוריד אותו או להשאירו שהרי אינו מציק לי.

18/04/2015 | 21:23 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מוטי שלום, כעיקרון סביר שפיליפ שלא השתנה מזה כ 20 שנה אינו ממצא מסוכן, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם יש ספק, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה