מנומטריה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/04/2015 | 07:24 | מאת: טל

אני אמורה לעבור את הבדיקה הזו בעקבות תחושת לחץ בפי הטבעת כדי לראות אולי איזשהו שריר מכווץ שם. התחושת לחץ היא לא כל יום, מה קורה במצב שביום הבדיקה אני לא ארגיש את תחושת הלחץ? כיצד ידעו אם יש שריר מכווץ או אין?

18/04/2015 | 21:16 | מאת: פרופ' עודד זמורה

טל שלום, ככלל, בעיקרון בדיקת מנומטריה היא בדיקה אובייקטיבית יחסית של תפקוד פי הטבעת, ולרוב אינה קשורה לתחושתך הסובייקטיבית באותו יום. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. מומלץ להפנות שאלה זו לרופא שהפנה לבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה